PLATACIONE ME SHEGË NË FERMËN E VËLLEZËRVE BULLARI, CËRRIK - - vimore.org

PLATACIONE ME SHEGË NË FERMËN E VËLLEZËRVE BULLARI, CËRRIK

PLATACIONE ME SHEGË NË FERMËN E VËLLEZËRVE BULLARI, CËRRIK

YouTube

Investimet në bujqesi vitet e fundit, janë rritur ndjeshëm. Fermrrët gjithnjë e më shumë po orijentohen drejt kultivimit të frutikulturës dhe bimëve që sjellin më shumë fitim. Kështu në Bashkinë Cerrik prej disa vitesh fermerë rë ndryshëm janë mbjellë Shegë. Kjo pemë frutore ka një kërkesë jo të vogël, ku edhe cmimi është mjaft me leverdi. Vëllezërit Bullari, janë ndët ato që kanë filluar mbjelljen e Shegëve. Në fshatin Malasen të Bashkisë Cerrik janë mbjellë rreth 4 mijë rrënjë të tilla. Pemët e mbjëlla para 3 vjetësh këtë vit futen në prodhim. Në bisedë me Gazmir Bullari mësuam se orentimi në mbjelljen e shegës, erdhi pas këshillimit me specialistët e Drejtorisë së Bujqësisë Elbasan. Z. Bullari, thotë se prodhimin që do të mari këtë vit e ka të shitur, kjo sepse ai ka lidhur një kontratë me një italian për të gjithë prodhimin. Vec kësaj ferme Vëllezërit Bullari kanë investuar edhe në disa parcela të tjera si në Valas, duke shtuar ndjeshëm parcelat me frutikulturë dhe vecanarisht me Shegë. Specialistja e Drejtorisë së Bujqësisë Elbasan Shpresa Kasa, thotë se kultivimi i Shegës është një mënyrë e mirë përfitimi për fermerët. Fermerët duhet që ti drejtohen Drejtorisë së Bujqësisë për tu orientuar drejt politikave të favorshme të cilat janë më të përshtatshme, për ta dhe familjet e tyre. Shtimi i parcelave të mbjella me frutikulturë po shtohet cdo ditë e më shumë, kjo pasi fermerët po e kuptojnë se mbjellja dhe kultivimi i tyre u sjell të ardhura ekonomike. Vëllezërit Bullari, janë ndër të parët në Qarkun e Elbasanit të cilët falë mbështetjes së Drejtorisë së Bujqësisë Elbasan kanë mbjellë Shegë, ku jjë pjesë e mirë e tyre tashmë futen në prodhim. Gazmir Bullari thotë se shega është një ndër frutat më të kërkuara në treg, dhe cmimi është i leverdishëm. Shtimi i parcelave me Shegë me sa duket po zhvillohet cdo ditë e më shumë. Territori i Qarkut Elbasan favorizon mbjelljen dhe kultivimin e Shegës, prandaj edhe specialistët u bëjnë thirrje fermerëve që të shkojnë drejt kulyivimit të frutikulturës dhe vecanërisht mbjelljen e Shegëv, pasi edhe kërkesa dhe cmimi që kanë në treg janë me leverdi -~-~~-~~~-~~-~- Please watch: "Dieta sipas formës së trupit tonë Mënyra më e përshtatshme e ushqyerjes " https://www.youtube.com/watch?v=hM0aX6LsU_M -~-~~-~~~-~~-~-Pemetore me dardhe - Krijimi pemetores, sherbime ne pemetore

https://www.facebook.com/trainime/

YouTube

Le emigrimin për trëndafilat, historia e kultivuesit nga Elbasani, 16 vite duke rritur lulen e bukur

Kur shumë fermerë në fshatra kultivojnë pemë dhe perime të ndryshme, vëllezërit Toça kanë zgjedhur një bimë, e cila është prezente në shumë tavolina, por jo për

YouTube

Elbasan, fermeri që kultivon bimën e Paulonias

I kthyer nga emigrimi tre vjet me parë, fermeri Shyqeri Hysa nga Elbasani ka nisur kultivimin e bimës së njohur me emrin Paulonia. Pervecse bima kërkon pak shpe

YouTube

Tepelena Albania Tartuf

Reportazh i realizuar nga ABC News albania në Tepelene duke kërkuar Tartuf në trojet shqiptare, realizur nga Ferdinad Dervishi , Arjan Isa , dhe me Elis Dervish

YouTube

Shartimi i pemëve në malet e K. Likovës (Sllupçanit)/Grafting trees in the mountains

https://www.youtube.com/channel/UClrR-utEdmUaxUCb1k9LZ8A Vizitoni kanalin tonë dhe abonohuni (subscribers)! Plaku 73 vjeçar, haxhi Zija Memeti nga Sllupçani s

YouTube

Domatja Bonarda F1 – Cilësi e prodhimtari të lartë në kushte të vështira!

Agronomët Ilia Taçi e Gëzim Bezhi dhe fermeri Roni Prifti na japin të dhëna interesante për domaten Bonarda F1 nga SYNGENTA. Shikoni epërsitë e saj dhe arësyet

YouTube

Arrat e DIBRES Reportazh ABCNews 12 Tetor 2013

Arrat e DIBRES Reportazh ABCNews 12 Tetor 2013

YouTube

Krasitja e hardhise

Per me shume, https://www.facebook.com/trainime/ www. trainime.com Cikli "Fermeri per Fermerin". Tema "Krasitja e hardhise"

YouTube

Veri - Jug - Dhimo Kote, Mursia e Agrumeve, nga Agim Pipa

Veri - Jug - Dhimo Kote, Mursia e Agrumeve, nga Agim Pipa

YouTube

Fshati i lajthive, fermerët e moshuar prodhojnë 18 ton - Top Channel Albania - News - Lajme

Kur Vasil Basho doli në pension 10 vjet më parë vendosi ta kalojë kohën duke mbjellë lajthi. Sot i gjithë fshati “Andon Poçi” ka ndjekur shembullin e tij.

YouTube

Ora News – Lushnja me mbiprodhim të shalqinit, por askush s'shkon ta blejë

Subscribe në Ora News këtu http://bit.ly/1s5j7UT Fermerët e fshatit Imshte në Lushnje, janë prodhuesit më të mëdhenj të shalqirit, por duket se këtë vit tregu

YouTube

Krasitja e Ullirit

https://www.facebook.com/trainime/ Per me shume, www.trainime.com. Ne trainime.com do te gjeni edhe me shume materiale te shkruara per temen e trajtuar. Kjo vi

YouTube

Rritje e kerkesave ne treg, fermeret e Dibres drejt bimeve medicinale | ABC News Albania

Fermeri Zija Keshi nga fshati Maqellarë i Dibrës ka mbjellë 1 ha me Aronia. Një frut medicinal i njëjtë me boronicën. Bima hyn në prodhim nga viti i dytë dhe ka

YouTube

Ne rrethin Fier per here te pare po mbillet pema e Paulonias

Ne rrethin Fier per here te pare po mbillet pema e Paulinias. Ajo eshte nje dru qe kap lartesine deri ne 22 metra dhe kutohet ne burse. Ndersa perdorim te gjere

YouTube