Rritje e kerkesave ne treg, fermeret e Dibres drejt bimeve medicinale | ABC News Albania - - vimore.org

Rritje e kerkesave ne treg, fermeret e Dibres drejt bimeve medicinale | ABC News Albania

Rritje e kerkesave ne treg, fermeret e Dibres drejt bimeve medicinale | ABC News Albania

YouTube

Fermeri Zija Keshi nga fshati Maqellarë i Dibrës ka mbjellë 1 ha me Aronia. Një frut medicinal i njëjtë me boronicën. Bima hyn në prodhim nga viti i dytë dhe ka një jetëgjatësi deri në 20 vjet. “Nuk do shumë shërbim, duhet trajtuar bio si organikë dhe me ujë”. Ka veti kurative dhe është shumë e kërkuar në treg. “Kam prodhuar 12kv”. Ai ka arritur të kultivojë edhe një bimë tjetër me cilësi edhe më të mira se Aronia. Ajo është Joy Berri. “Prodhon kokrra medicnale, është frut meidicnal. Zhvillohet shumë në vendin tonë”. Është i pari fermer që e ka futur në Shqipëri dhe e ka certifikuar si fidan në entin shtetëror të farërave. Paulonia, e cilësuar bima e shekullit, gjendet gjithashtu e kultivuar në tokat e tij. Në të njëjtën mënyrë si Zija Keshi po veprojnë edhe fermerë të tjerë të Dibrës duke hequr dorë nga prodhimet tradicionale.  /abcnews.alJonxha mbretëreshë e bimëve foragjere - Si duhet përgatitur Sanazhi

Jonxha mbretëreshë e bimëve foragjere Tani jemi në vlugun më të madh të përgaditjes së sanazhit. Këshillohen të gjithë fermerët prodhues të qumështit që gjatë

YouTube

BORONICA REPORTAZH ABCNews 16 Gusht (Alma CUPI, Op.Ben HAXHIAJ)

BORONICA REPORTAZH ABCNews 16 Gusht (Alma CUPI, Op.Ben HAXHIAJ)

YouTube

Domates yetiştiriciliği; USAGRO | Türkiye '' Yüksek verimin adresi''

Domates yetiştiriciliği; USAGRO | Türkiye '' Yüksek verimin adresi'' Detaylar www.usagro.com.tr

YouTube

Ferma Natyra

Ferma Natyra.

YouTube

Superpodhimi i shalqinjve po dëmton fermerët

Por pavarësisht shifrave gjithnjë në rritje të eksporteve, kultivimi tej kërkesave të tregut edhe këtë vit po ndëshkon fermrët. Tonelata me shalqinj u kanë mbe

YouTube

red greek saffron harvest2

direct from our land to your hand the gold of greek nature the red greek saffron krokos,150.000 flowers for 1 KG,and one of the reason why is one of the most ex

YouTube

Speci Campari F1 – Më i kërkuari për eksport dhe më cilësori!

Agronomët Astrit Zeka e Vasil Zafirati shpjegojnë epërsitë e specit Campari F1 për eksport, ndërsa fermeri Eglantin Vrapi dhe specialisti Beqar Lila na presin p

YouTube

Aronia Rezepte - Aronia Fruchtaufstrich und Aronia Marmelade kochen

50 Aronia Rezepte kostenlos für Sie - hier klicken ► http://www.heide-aronia.de/go/446/ Aronia Marmelade aus frischen Aroniabeeren kochen. Aroniabeeren lassen

YouTube

Jetesa me qershi, banorët e Ballagatit prodhojnë 200 ton - Top Channel Albania - News - Lajme

Shumë familje në fshatin Ballagat të Lushnjës nuk e sigurojnë jetesën me prodhimet për të cilat Myzeqeja është më e njohur si trangujt, specat apo domate. Ata k

YouTube

FERMERET KERKOJNE NDIHME NGA SHTETI

Shume fermere ne Fier te cilet kultivojne domate ne serat e tyre kane ngritur se fundmi ankesa per kalbjen e nje pjese te madhe te prodhimit si dhe e mungeses s

YouTube